ŠKOLA BUBNJEVA

BRANKA POPOVIĆA

Za mesec dana sviraćete duplo bolje ili dobijate nazad uloženi novac

NAJVAŽNIJI UDARAC

Najdetaljnija edukacija bubnjara

Sveobuhvatan program koji uključuje Tehniku, Koordinaciju, Muzikalnost i Muzičke stilove

Lekcije vas vode korak po korak od početnog do profesionalnog nivoa

Za sve vas koji želite više, tu su i: Poliritmije, Polimetrije, Metričke modulacije i još mnogo toga

Zdravo! Ja sam Branko Popović, diplomirani bubnjar Berklija – Berklee College of Music/Boston/USA – dobitnik najprestižnije bubnjarske nagrade na Berkliju ,,Avedis Zildjian” i osnivač bubnjarskog instituta.

Neki od vas me se verovatno sećaju iz perioda pre Berklija, sa Evrovizije 2004. godine u Istanbulu, kao bubnjara u pesmi Lane moje. Vrlo je moguće da smo se sreli i na nekom od velikih koncerata koje smo u tom periodu održavalili u najvećim halama i na stadionima širom bivše Jugoslavije.

Možda ste me gledali za bubnjevima The Belgrade Dixieland Orchestra na koncertima u Kolarcu, Sava Centru, Domu kulture u vašem gradu, nekom festivalu ili možda na proslavi vaše kompanije; proslave smo u to vreme najčešće svirali u hotelu Hayat i u Kristalnoj sali hotela Inter Continental u Beogradu. 

E sad, sve ovo što sam napisao, vama koji čitate, verovatno deluje sjajno i to je ok. Međutim, u mom sistemu vrednosti sve ovo je bio jedan veliki promašaj. Da, dobro ste pročitali – promašaj. Šta mislite zbog čega?  

Vidite, ja sam uvek želeo mnogo više od snimanja CD-ova i sviranja koncerata na festivalima. To, manje više, svako može da postigne, ako zna šta radi, jer su za to potrebnije neke druge vrste veština, ne samo sviračke. Meni je bio cilj da se osećem ispunjeno i kada ostanem sam sa sobom za bubnjevima, kada nema tih hiljada ljudi koji mi aplaudiraju. Znao sam da je jedini način da ostvarim svoj san da naučim da sviram na svetskom nivou, drugim rečima da postanem svemoguć za bubnjevima. Zato sam odlučio da odem na Berklee College of Music. 

Tada je usledio najznačajniji peroid za moj muzički razvoj, sticanje kompetencija, usavršavanje veština, sazrevanje ličnosti….Ispričaću vam jednom celu priču, moža bih mogao i knjigu da napišem. Nešto u stilu, od deteta iz Valjeva koje je lupalo varjačama po stolicama pa sve do Berklija. Svakako bi trebalo da smislim neki normalniji naslov, ali ovo je realnost. Mislim, ovo mi je prvo palo na pamet 🙂 Sve u svemu, moje studiranje u Americi se završilo tako što sam proglašen za dobitnika najprestižnije bubnjarske nagrade na Berkliju ,,Avedis Zildjian”, koju od 900 bubnjara dobija samo jedan.

Odmah po završrtku akademije, počeo sam da razmišljam kako da svoje zanje podelim sa što više ljudi. Odgovori su sami došli: časovi i bubnjarske klinike. Posle povratka iz Amerike, u poslednjih 7 godina održao sam više od 1200 individualnih i grupnih bubnjarskih časova. Na klinikama širom Srbije, Hrvatske, BiH učio sam uživo više od 500 bubnjara kako da unaprede svoje sviranje, tako da su velike šanse da se već poznajemo!

Budući da me najviše zanimala masovna edukacija, a verujte da kada mi 500-600 vas pošalje samo po jedno pitanje, šanse da vam direktno dgovorim ne postoje, odlučo sam da počnem da snimam online lekcije u kojima ću sve što sam naučio podeliti sa vama. Tako je nastao Bubnjarski institut.

Pred vama je znanje stečeno od 26 najboljih svetskih profesora bubnjeva koji predaju na Berklijuju

TEHNIKA

U ovom modulu razvićete svoju tehniku od početnog do naprednog nivoa. 32 lekcije u okviru 9 kurseva detaljno objašnjavaju šta tačno treba da radite da biste u rukama imali moć.

TEHNIKA I ORKESTRACIJA

Sada ćemo sve što smo naučili u prvom modulu orkestrirati na bubnjevima. Pogađate li šta to znači? Znači da ćete svirati prilično ubitačne fraze koje ćete uskoro primenjivati na svirkama u svojim solima.

RUDIMENTI

Došao je momenat da svoju tehniku podignete na svetski nivo, bukvalno. Upamtite da ne postoji bolji način za razvijanje tehnike od sviranja rudimenata na pravi način. Uživajte u narednih 40 lekcija.

KOORDINACIJA I ODVAJANJE

Sledi 200 lekcija, najboljih koncepta izvedenih iz najznačajnije bubnjarske knjige ikad napisane – Stick Control. Dobićete beskonačan broj opcija za ritmove, prelaze i sola u bilo kom muzičkom stilu.

PRELAZI

I meni se malo zavrtelo u glavi, pa sam rekao da sam svirao grupe po 5, u stvari sam svirao grupe po 4. Sve u svemu, pored ovih prelaza na koje će svi odlepiti kada ih odsvirate, čeka vas još mnogo toga.

DUPLA PEDALA

U ovom kursu dobijate koncepte koje sam naučio od Dave Dicensa i Roda Morgenstein-a, bubnjara Dixie Drags-a. Ovladaćete duplom pedalom korak po korak. steći ćete tehniku, kontrolu i urnebesnu brzinu

BRAZILSKI RITMOVI

Samba, Bossa Nova i Baiao su 3 najvažnija muzička pravca u Brazilu. Naučićete koje tačno gruvove treba da svirate u odnosu na muzičku situaciju u kojoj se nađete + Batucadu – autentičnu karnevalsku Sambu.

AFRO-KUBANSKI RITMOVI

Švedski sto Afro-kubanskih ritmova: Son clave, Rumba clave, Bembe, Mambo, Songo, Rumba Guanguanco, Mozambique, Merengue, Cha-cha-cha. Zamislite šta ćete sve svirati posle ovog kursa.

NEPARNI RITMOVI

3/4, 5/4, 5/8, 7/8, 9/8, 11/8…..27/8, 29/8. Pored svih ovih ritmova, naučićete još nešto mnogo vrednije. To je način razmišljanja, što znači da ćete saznati kako da sami kreirate svoje neparne ritmove.  

POLIRITMIJE

Mike Mangini – Dream Theater i Kenwood Dennard, kome je sam Gary Chaffee bio profesor, su mi na Berkliju predavali poliritmije. U ovom kursu znanje stečeno od njih prenosim na vas. Uživajte.

POLIMETRIJE

Znate li zašto su vam potrebne polimetrije? Vidite, ako želite da zvučite totalno drugačije od ostalih, ovo je oblast koja daje neograničene mogućnosti za unikatnost. Naučićete da razmišljate polimetrijski.

METRIČKE MODULACIJE

Šta su metričke modulacije? Koje vrste metričkih modulacija postoje? Kako da njima ovladate i kada da ih svirate? Odgovore na sva prethodna pitanja naći ćete u ovom detaljnom kursu koji je pred vama.

ROCK

Ovaj kurs prilagodjen je bubnjarima na početnom nivou. Čak iako nikada do sada niste seli za bubnjeve, moći ćete sa lakoćom da pratite lekcije i počnete da svirate svoje prve pesme na bubnjevima.

FUNK

Kurs za bubnjare srednjeg nivoa koji žele da se uopznaju sa Funk gruvovima. Lekcije su veoma sistematične i daće vam sve što je potrebno za razvijanje funk koordinacije i sviranje ove muzike.

FUSION

Veoma napredan kurs, koji se nadovezuje na sve što ste do sada naučili. Daću vam veoma moćne koncepte koji će učiniti da zvučite kao najveći svetski bubnjari.

JAZZ

Jazz je muzički stil zahvaljujući kom je nastao set bubnjeva kakav danas sviramo. Obavezno prođite ovaj kurs, jer ćete dobiti nepresušni izvor muzikalnih ideja za sve oblasti vezane za vaše sviranje. 

SHUFFLE

Shuffle, half time suffle, jazz shuffle samo su neke od lekcija koje se nalaze u okviru ovog kursa. Vi koji budete želeli više, dobijate bonus koncepte koji će vam omogućiti da svirate shuffle na visokom nivou.

JUNGLE DRUM AND BASS

Za sve vas koji volite Jungle drum and bass evo jednog sistematičnog kursa u kom ću vam pokazati koncepte za razvijanje ovih urnebesno brzih gruvova. Ciljani tempo nam je 160 – 185 bpm.

Pored svega navedenog dobijate i sledeće bonuse:

Pristup svim novim kursevima koje budem dodao

Pristup zatvorenoj fb grupi u kojoj odgovaram na sva vaša pitanja

Personalizovanu strategiju za vežbanje

Možda se pitate da li je zaista moguće učiti bubnjeve online, evo pogledajte šta kažu polaznici:

Branko Popović je čovjek koji otvara nove vidike! Ovo su definitivno najbolje i najozbiljnije lekcije! Na svjetskom nivou, a pri tom na našem jeziku. Preporučio bih svim bubnjarima.
Dragan Čupeljić
Banja Luka
Lekcije su sjajne, razumljive i detaljno objašnjene. Branko je fantastičan profesor i drugar prije svega. Uvijek je dostupan za objašnjenje nejasnoća. Preporuka za sve bubnjare. Prijavite se, nećete se pokajati!
Igor Amidžić
Čelinac
Andrej Barać
Pula
Imao sam sreću upoznati Branka i steći pravog prijatelja. Kroz njegove lekcije otkrio sam novu dimenziju i pristup tehnici sviranja, ali i bubnjevima općenito. O njegovim lekcijama mogu reći da su vrhunske i svjetske, a dostupne svima nama na istoku Europe! Svakome bih preporučio da posjeti ovaj edukativni web site, jer lekcije svakome mogu pomoći i unaprijediti znanje, pod vodstvom svjetskog stručnjaka i glazbenika Branka. Ukratko, ono što nudi Branko je "... svjetski, a naše!!!"
Marijan Jovičić
Osijek
Neko sam ko je imao sreće da upozna Branka lično i da stekne takvog prijatelja. Kod njega sam naučio prve lekcije o bubnjevima koje su mi pomogle da shvatim šta su bubanjevi i kako se sviraju. O njegovim lekcijama mogu reći da su vrhunske i svetske, a dostupne svima nama na teritoriji Srbije i drugih bivših SFRJ država! Svakome bih preporučio da poseti ovaj sajt, jer lekcije svakome mogu pomoći i svako ce pronaći deo za sebe. Sta više reći nego: Svetsko, a NAŠE!!!!
Marko Janković
Valjevo
Mihael Bumba
Zagreb
Luka Kolak
Osijek
Ivan Pavlović
Valjevo
Sa velikim zadovoljstvom pratim online lekcije Branka Popovića. Način na koji ovaj sjajni umetnik-muzičar prenosi svoje znanje čini učenje inspirativnim i zanimljivim. Preporučio bih svima bez obzira na godine i nivo muzičkog obrazovanja.
Željko Vitorović
Valjevo
Branko i njegov bubnjarski institut su zaista nešto posebno i jedinstveno na ovim prostorima. O njegovom muzičkom umijeću je nepotrebno pisati… Ono sto mene posebno fascinira je njegov način prenošenja znanja i sa koliko strpljenja to radi. Najiskrenije bih preporučio svakom bubnjaru, i ne samo bubnjarima.
Davor Bendelja
Banja Luka
Perfekcija! Cijeli život mi je uprevo to trebalo! Lagano pojašnjeno, lagano pokazano uz nonstop podrške! No, došlo je do problema! Djeca (4 i 6 god) su mi se skroz zarazila Bubnjarskim institutom, da su mi oduzeli praktice pad i neprekidno traže da im upalim online lekcije! Najbolja škola bubnja (a i pedagogije) od svih kojih sam vidio!
Slobodan Kos
Zadar
Branka znam godinama i smatram se njegovim učenikom od momenta kada smo se upoznali. Kroz online lekcije ćete vrlo brzo spoznati gde ste, što se tiče sviranja bubnjeva, a isto tako brzo i šta je to što vam je potrebno da budete kompletan bubnjar. Sadržaj lekcija i način na koji su objašnjene će vam promeniti pogled na sviranje bubnjeva i saznaćete stvari o kojima niste ni sanjali. Suvišno je reći da preporučujem svima!
Nebojša Aradski
Beograd

Nekoliko utisaka u video formatu:

Ako ste početnik i želite efikasan program potvrđen kroz generacije  bubnjara na Berkliju

Ako godinama svirate, osećate da možete bolje, da zaslužujete više, a ne znate sami kako dalje

Ako ste profesionalac i hoćete da podignete vaše sviranje na još viši nivo

Ako želite da se još bolje osećate kada svirate sa bendom

Ako želite da budete prepoznatljiviji u moru bubnjara današnjice

Ako želite da imate veći uticaj na muzičare oko sebe

Prijavite se danas na online lekcije.

Cena pristupa na 6 meseci je 30 000 dinara, za polaznike van srbije Srbije 260 eura.

Ovaj program je potvrđen decenijama na Berkliju. Ako se i pored toga baš Vama desi da za mesec dana ne počete da svirate bar duplo bolje nego sada, slobodno me kontaktirajte i vrlo rado ću Vam vratiti sav uloženi novac. 

Popunite formu za prijavu i u najkraćem roku ću Vas kontaktirati i poslati instrukcije za uplatu.