Želite li da postanete

SERTIFIKOVANI BUBNJAR

za samo 6 meseci OD DANAS?

Ako ste ikada požleli da dobijete diplomu za svoje sviranje prijavite se za ovaj program, jer ovo nije bilo kakva diploma, nego diploma LONDONSKOG Rockschool-a, prisutnog u 55 zemalja i akreditovanog od strane ministarstva obrazovanja Velike Britanije.

PROGRAM POČINJE ZA

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Ako ste bubnjar, ovo je verovatno jedna od najvažnijih stranica na koju ste došli. Prvi put na ovim prostorima ste u mogućnosti da online, na našem jeziku, za samo 6 meseci savladate akreditovan program i dobijete Rockschool diplomu kao da ste pohađali englesku muzičku školu u Londonu.

 

Većina bubnjara u svetu je samouka i nema formalno muzičko obrazovanje. To naravno ne znači da ne znaju da sviraju, NAPROTIV! S obzirom na godine sviračkog  iskustva, poznavanja repertoara i velikog broja svirki, najveći broj bubnjara svira izuzetno dobro i funkcionalno na svom nivou. 

Međutim, tu se nameće nekoliko pitanja:

Šta znači svirati dobro?  

Koliko je to dobro? 

Ko to i kako određuje? 

Da li to dobro može postati bolje, koliko bolje i na koji način?

Ako još uvek niste odustali od svog bubnjarskog sna, nastavite sa čitanjem.

Šta je Rockschool?

Rockschool je ispitni odbor koji kreira i evaluira programe moderne muzike koji se koriste za sveobuhvatnu edukaciju muzičara širom sveta. 

Programi uključuju sve muzičke stilove za sledeće instrumente: bubnjevi, bas gitara, električna gitara, akustična gitara, pevanje, klavir, klavijature, ukulele, muzička produkcija i teorija muzike.

Svi programi su podeljeni na 9 nivoa. 0-1-2-3 su početni, 4-5-6 su srednji, a 7. i 8. su napredni. 

Na kraju svakog semestra kandidati polažu stručni ispit koji ocenjuje britanska komisija specijalno određena za procenu sviračkog nivoa muzičara širom sveta.

Kako Rockschool ubrzano menja bubnjarsku i muzičku scenu sveta?

Rockschool postoji već 30 godina. Osnovan je u Londonu 1991, a danas funkcioniše u 1000 muzičkih škola u 55 država širom sveta.

2020. godine 240 000 muzičara edukovalo se po Rock School programima – 80 000 je dobilo diplomu.

50% svih prijavljenih su bubnjari, što znači da je prošle godine 40 000 bubnjara dobilo sertifikate.

Predviđanja su da će za 5 godina više od 1 000 000 muzičara proći kroz Rock School programe, od toga će 400 000 dobiti diplome – 200 000 biće bubnjari.

Šta vi dobijate od svega ovoga?

Grade 8 Certificate

Program je podeljen na 9 nivoa, tako da bez obzira da li ste početnik, bubnjar srednjeg nivoa ili profesionalac, dobijate lekcije koji će vam unaprediti sviranje.

Postaćete bolji muzičar, bolji bubnjar u funkciji benda, bolje ćete solirati, čitaćete aranžmane i moći ćete da sarađujete sa muzičarima širom sveta, kao studijski ili sešn muzičar – online ili uživo.

Dobićete sertifikat od britanske komisije specijalno određene za procenu sviračkog nivoa bubnjara širom sveta.

Postajete deo globalne muzičke zajednice muzičara koji su završili Rockschool.

Imaćete mogućnost da lakše nađete posao u nekoj od 1000  muzičkih škola u više od 55 država širom sveta. 

Moći ćete da pripremate svoje učenike za Rockschool ispite.

Zašto baš mene da slušate?

Za one koji me možda ne znaju, ja sam Branko Popović, diplomirani bubnjar Berklija – Berklee College of Music/Boston/USA – dobitnik najprestižnije bubnjarske nagrade na Berkliju ,,Avedis Zildjian”, osnivač bubnjarskog instituta i profesor Rock School programa za bubnjare.

U poslednjih 6 godina održao sam više od 1200 individualnih i grupnih bubnjarskih časova. Na klinikama širom Srbije, Hrvatske, BiH učio sam oko 500 bubnjara kako da unaprede tri najvažnije komponente potrebne za uspešno sviranje na bubnjevima: TEHNIKU, KOORDINACIJU i MUZIKALNOST. Posle 200 online lekcija snimljenih za bubnjarski institut, kupio sam opremu za live streaming i došao je trenutak da svi zajedno napravimo jedan veliki korak.

 

Kako program funkcioniše?

Svakog dana od ponedeljka do petka predavaću uživo po jednu lekciju u kojoj obrađujemo jednu pesmu, tehničku vežbu, odnosno ono što je tog dana predviđeno po programu, i to traje 40 minuta. Zatim 20 minuta uživo odgovaram na vaša pitanja. I tako narednih 6 meseci sve dok ne pređemo svih 9 nivoa. Ako nešto preskočite uživo, moći ćete da gledate snimke neograničen broj puta tokom 6 meseci.

 

Već posle dve nedelje će vam biti potpuno jasno kom nivou pripadate, jer ćete posle devet časova shvatiti koji nivo možete da pratite, tako da ćete imati više nego dovoljno vremena za vežbanje. Da vam pojasnim, recimo da pratite 4 nivo. Lekcija za četvrti nivo je svake druge nedelje, što znači da imate dve nedelje da savladate materijal koji smo radili. Vi naravno možete da pratite i više nivoa, čak i sve paralelno, ali onda se spremite za ozbiljno vežbanje.

Na kraju, posle 6 meseci, polažete jedan ispit za nivo za koji ste se odlučili i u potpunosti spremili. Na primer: Ako ste pratili nivoe 5. i 6, a pri kraju kursa shvatite da niste spremni za polaganje 6. nivoa, prijavljujete se za 5. i taj nivo polažete.

Polažete ispred britanske komisije online ili uživo u nekom od Rock School centara: Novi Sad, Sarajevo, Osijek. Bilo da ste polagali online ili uživo, diploma stiže iz Londona na vašu kućnu adresu u roku od 2 do 4 nedelje. Ako vam bude potrebno, u svakom Rockschool centru imaćete prevodioca.

Šta dobijate u svakoj od 9 knjiga kada se registrujete?

Po 12 pesama, ukupno 108, podeljenih u dve kategorije: 6 svetskih hitova i 6 rock school pesama komponovanih i aranžiranih specijalno za bubnjare

vežbe za razvijanje:

tehnike

koordinacije

čitanja

stilske interpretacije

improvizacije

teoretski deo za sticanje opštih muzičkih znanja

Zavirite u knjige klikom na strelice

BUBNJARSKE VEŠTINE KOJIMA ĆETE OVLADATI

TIME/GROOVe

ovladavanje RAZLIČITIm MUZIČKIim stilovima

SVIRANJE UZ METRONOM i matrice

TEHNIKA i koordinacija

ČITANJE BUBNJARSKIH ČARTOVA i muzičkih aranžmana/Forme

artikulacija, dinamika i fraziranje

Poliritmije

Metričke modulacije

IMPROVIZACIJA

Često postavljana pitanja

Da li je ovaj kurs samo za početnike?

Ne! Program je podeljen na 9 nivoa. Nulti nivo je za nekoga ko nikada nije seo za bubnjeve. Prva tri nivoa su za početnike, četvrti, peti i šesti su za srednji nivo, a sedmi i osmi su za napredni.

Šta ako propustim neku lekciju?

Ne brinite, imaćete pristup svim lekcijama tokom 6 meseci 24 sata dnevno na bilo kom uređaju.

Da li sam u obavezi da polažem ispit na kraju kursa?

Ne, niste. Ispit je stvar vašeg ličog izbora. Ja vam svakako preporučujem da to obavezno uradite, jer tada dobijate sertifikat odnosno Rockschool diplomu čime stičete sve benefite o kojima sam pisao. 

Kako se prijavljujem za ispit?

Bez obzira da li ste iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovenije ili Makedonije, kada dođe vreme za to, ja ću vas prijaviti za ispit za koji ste se odlučili, i uputiću vas u Rockschool centar u kom ćete polagati.

Da li se ispiti naplaćuju?

Da. Da biste polagali ispit potrebno je da kupite knjigu za nivo za koji polažete čija je cena 23-24 eura, u zaviasnosti od nivoa, i da uplatite taksu za polaganje ispita koja u zavisnosti od nivoa iznosi  od 65 eura za Debut nivo do 130 eura za 8. nivo. Ta uplata nema veze sa mnom, uplaćuje se Rock School centru u kom polažete. Celu tabelu mozete pogledati ispod. Sve je izraženo u britanskim funtama, pa slobodno konvertujte. 

Šta ako ipak shvatim da ovaj program nije za mene?

Ako u prvih 30 dana shvatite da ova edukacija ipak nije za vas, vratiću vam celokupni iznos koji ste uplatili.

Iskoristite ovaj period na najbolji mogući način da biste se pripremili za vreme koje dolazi

KOMPLETAN PROGRAM

ZA 6 MESECI PRISTUPA
300
99
99
+5.5e mesečno
  • 180 DANA ONLINE LEKCIJA UŽIVO
  • PRISTUP SVIM LEKCIJAMA 24/7
  • 30 DANA MOIGUĆNOST POVRAĆAJA NOVCA
  • UŠTEDITE 200 EURA
  • UZMITE BONUS VREDAN 180 EURA
70% POPUSTA DO 1. MARTA

POSLE 30 DANA DOBIJATE BONUS VREDAN 180 EURA

6 meseci besplatan pristup svim lekcijama bubnjarskog instituta. Ima ih više od 200!

OD 1. MARTA PUNA CENA 300 EURA

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Copyright 2021. Sva prava zadržana